Een stap bewuster

Wat is voetreflexzonetherapie

Bij voetreflexzone therapie gaat men uit van een holistische benadering, waarbij de mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest. Er wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar de totale mens. Er wordt op zoek gegaan naar de onderliggende disharmonie in het lichaam.
Ook een stukje bewustwording speelt hierbij een belangrijke rol.

De reflexzones op handen, oren en voeten corresponderen met onze organen, klieren, spieren en andere delen van het lichaam.
Bij de behandeling worden de zones door middel van druk aangezet om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren om het zodoende weer in evenwicht te brengen.
Deze therapie ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen.
Het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een goede aanvulling hierop.

Hoe werkt het

De stimulatie van reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, waardoor een goede afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem tot stand komt.
Lichaam en geest komen tot rust.
Op deze manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.
Van de massage gaat een ontspannende werking uit. Ontspanning is tevens de basis om bij jezelf te komen.

Voetreflexzonemassage is de basis van een volksgeneeskunde.
Juist in onze moderne tijd is voetreflexzonemassage zo populair geworden vanwege de eenvoud en effectiviteit van deze therapievorm.
Ook binnen de reguliere geneeskunde staat men ook steeds meer open voor doorverwijzing.