Een stap bewuster

Voetreflex en kanker

In dit stuk van de voetreflex heb ik een specialisatie gevolgd. Na de diagnose kanker ontstaat vaak  grote angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie.
Je leven staat letterlijk op zijn kop, je wordt geleefd. Oncoreflex heeft als doel om patiënten met kanker  tijdens de verschillende fasen van het proces kunnen ondersteunen. Het verminderen van de bijwerkingen tijdens de behandeling is daar een onderdeel van.
Het lichaam staat tijdens deze periode zwaar onder druk. Angst en stress hebben een negatieve invloed op het immuunsysteem. Tijdens de behandelingen is hier aandacht voor.  Door te zorgen dat lichaam en geest in een betere ontspanning komt heeft dat direct positief effect op het immuunsysteem.
De behandelingen zijn complementair, als aanvulling op de reguliere behandeling.

Na de reguliere behandelingen komt een periode waarin de steun vanuit de reguliere wegvalt. Voor veel mensen is dat een zware periode. Ze zitten met restverschijnselen en moeten het vertrouwen in hun lichaam weer zien terug te vinden, Dat is een heel proces. Ook hier bieden wij de ondersteuning. En wat betreft de restverschijnselen, denk bijvoorbeeld aan vermoeidheidsklachten en neuropathieën, kunnen wij ook vaak nog winst boeken.

Voor mensen die zijn uitbehandeld en waar genezing niet meer mogelijk is, kunnen wij ondersteunen en helpen om alles iets minder zwaar te maken.

Verder maak ik onderdeel uit van het eerste multidisciplinair oncologiecentrum in Echt. Om patiënten en hun familie bij te staan ​​​​in deze moeilijke periode. Voor verdere informatie zie onderstaande link.